söndag 27 oktober 2013

Garner...

Det finns många sorters garn, och än kommer det nog dröja tills hela utbudet finns presenterat här på garnbodens blog... 

 Här finns dock garner i de flesta fiberblandningar och kvaliteter. Från rena ullgarner, till superwash, akrylgarner, men också många blandkvaliteter. Är det något särskilt du är ute efter - Hör gärna av dig och fråga! Du kan höra av dig genom att lämna en kommentar här, eller genom att ringa garnboden! 

Här följer ett litet urval av inspirerande garner i sortimentet:
Ulrika finns i alla regnbågens färger. 100% ull och 100m/ 50gr.
Ett annat rent ullgarn, i lite tjockare kvalitet är Hobbygarnet från Viking. Går fint att tova också. Ja, och så finns Tuva från Marks&Katten också, så man kan prova båda och jämföra tovningsresultat!  
Några kvaliteter från Permin finns i hyllorna. Bland annat Safira som är ett mysigt ullgarn med 5% silke i.
Ett annat lyxgarn är Noro Silkgarden! Silke, kidmohair och lammull...
Merilla är ett 60% merino 40% akryl som är fint i skira spetssjalar... 
Här finns en hel vägg med raggsocksgarn i lite olika tjocklekar och färgställningar!
Det är endast en bråkdel som syns på bilden.
Även tunnare strumpgarner i alla möjliga färgställningar finns...
Eco-ullen är lösspunnen. Den finns i två tjocklekar och många färger. 
Fame Trend från Marks&Katten och Kunstgarn från Hjertegarn är snarlika, entrådiga garner med långa mjuka färgövergångar. 
Här finns även Big Trend som är en tjockare kvalitet med samma mjuka färgskiften...
Nytt i boden är några kvaliteter från Sandnes. Silkmohair är en tunn tråd, som kan stickas för sig själv, eller läggas med ett annat garn för att få en mjukare, luddigare kvalitet. 
Det finns en hel del olika sorters effektgarner. Enklaste scarfen stickas av ett garn som liksom är hela konstverket redan från början! Flora är ett exempel på ett sånt garn. 
Sommargarnerna finns ju kvar i boden även fast hösten är här. Då kan man passa på att lägga upp till nästa sommars svala topp i Eco-bomull nu när priset är lite nedsatt, då det är "fel" säsong... 
Ja här finns en massa mer som tittar fram ur hyllorna! Söker du något särskilt, så hör av dig! I kommentar här eller till telefon 0322-460 43!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar